1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In een interview met Pocket Gamer heeft een topman van Sony overduidelijke hints gegeven die er op wijzen dat er een PlayStation Phone gaat komen. Het zou dan gaan om een mobiele telefoon die het tegen de iPhone moet opnemen en tegelijkertijd games moet kunnen spelen. Sony’s tegenhanger van Nokia’s N-Gage dus.

Volgens de topman van Sony zijn de huidige mobiele telefoons krachtig genoeg om er fatsoenlijk op te kunnen gamen. Hij stelt dat er met de huidige hardware en technologie met gemak een telefoon gemaakt moet kunnen worden die kan tippen aan de PlayStation Portable.

Het probleem zit volgens Sony vooral in de balans tussen telefoon en gameconsole, omdat beide een verschillende aanpak vereisen. Er is een ‘strijd’ om de dunste telefoon te maken, maar voor een gameconsole is dat niet handig. Een gameconsole moet namelijk lekker in de hand liggen. Hoe dan ook: dat er een gametelefoon komt is onvermijdelijk. Sony durft zelfs te stellen dat de telefoon er voor de kerst is. Maar welke kerst…?