2min

Dell werkt aan een tablet, stylus en mixed reality-omgevingen waarmee gebruikers op locaties naar keuze kunnen conferencen en werken. Glen Robson, CTO van de Dell Technologies Client Solutions Group, geeft een update over het project in aanloop naar de CES 2023 in Las Vegas.

Dell heeft hoge verwachtingen van virtual reality (VR) en mixed reality (MR). De organisatie werkt achter de schermen aan concepten om werkplekken aan te vullen met digitale, levensechte omgevingen. Dell geeft van 5 tot en met 8 januari demonstraties van de meest recente ontwikkelingen tijdens de Consumer Electronic Show (CES 2023) in Las Vegas.

In aanloop naar het evenement deelt CTO Glen Robson een update. “Het is de rol van mijn team om zich te verdiepen in toekomstige trends en technologieën, te experimenteren met oplossingen en ervaringen opnieuw uit te vinden”, aldus Robson. VR en MR staan hoog op de agenda.

Concept Nyx Companion

Robson verwacht dat VR-omgevingen een rol zullen spelen in de toekomst van werk, maar de CTO benadrukt dat videogesprekken voorlopig nergens heen gaan. Robson legt uit dat Dell onderzoekt hoe VR kan overlappen met traditionele kantooromgevingen en welke tools gebruikers daarvoor nodig hebben.

Een van de ideeën waarmee de organisatie speelt is Concept Nyx Companion, een tablet-achtig apparaat voor zowel VR- als MR-omgevingen. Een gebruiker zou de tablet kunnen gebruiken om met een VR-bril in een videoconference te stappen en notities te maken die vervolgens zonder VR-bril op de tablet beschikbaar zijn.

Robson beschrijft dat gebruikers aantekeningen kunnen maken met de Concept Nyx Stylus, een veelzijdig apparaat voor spraakmemo’s, schriftelijke notities en drag-and-drop. Een belangrijke eigenschap is dat de stylus zowel bruikbaar is voor traditionele pc’s als VR-omgevingen. Het idee is vergelijkbaar met een universele afstandsbediening. Dell sleutelt aan een enkel systeem om werkapplicaties te bedienen, zij het in VR-omgevingen of op traditionele pc’s.

Werk je een paar dagen of weken zonder VR-bril, dan hoef je niet aan de bediening te wennen zodra je weer in een VR-omgeving stapt. Je gebruikt immers dezelfde bediening voor traditionele werkapplicaties — geen toetsenboord en muis, maar een Concept Nyx Companion en Stylus.

Vroeg stadium

Op dit moment bevindt het project zich in een vroeg stadium. De apparaten zijn concepten, niets meer en niets minder. “Concepten maken het mogelijk voor onze designers, engineers en strategen om apparaten te testen en tweaken voor toekomstige roadmaps”, benadrukt Robson. “Mijn team blijft de toekomst van boeiende ervaringen verkennen.”

CES 2023

De Consumer Electronics Show (CES) vindt dit jaar van 5 tot en met 8 januari plaats in Las Vegas. Tijdens het evenement presenteren duizenden bedrijven nieuwe en aankomende producten. Techzine doet verslag. Op deze pagina vind je een overzicht van belangrijk nieuws.

Tip: Dell Technologies wil ontzorgen met APEX, maar lukt dat ook?