1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Square Enix heeft recentelijk een teasersite online gezet, lange tijd was het niet duidelijk om welk spel het ging, nu is uitgelekt dat het gaat om ‘Four Warriors of Light: Final Fantasy Gaiden’ een nieuw Final Fantasy-spel voor de Nintendo DS

Het Japanse magazine Weekly Jump lekte informatie over het nieuwe spel. Het zou gaan om een RPG voor de Nintendo DS. Je speelt in Four Warriors of Light: Final Fantasy Gaiden als een jongen van 14, zijn verjaardag wordt verpest wanneer hij wordt gevraagd door de koning om zijn dochter te redden van een heks.

Het zou gaan om een typische Final Fantasy-RPG. Opmerkelijk is dat er geen gebruik gemaakt wordt van ‘mana’, in plaats daarvan wordt er een ander systeem gebruikt. Ook personalisatie zal een grotere rol spelen, als je van uitrusting veranderd zal dat het uiterlijk van je personage veranderen. Iets dat in veel Japanse RPG’s nog wel is wordt weggelaten. Ook maakte Weekly Jump nog bekend dat character designer Akihiro Yoshida zal meewerken aan het spel, deze was eerder verantwoordelijk voor Final Fantasy Tactics en Final Fantasy XIII.

In Japan moet het spel vanaf deze herfst in de winkels liggen. Over plannen voor een eventuele release in Europa is geen informatie bekend. Ondertussen gaat de teasersite gewoon door en zullen we binnenkort het vierde personage op de draak te zien krijgen.