Er doen momenteel veel geruchten de ronde over welk bedrijf het steeds populairder wordende Twitter gaat kopen, maar het wordt in ieder geval niet Rupert Murdochs News Corp, dat heeft Murdoch deze week laten weten op de Sun Valley media and technology conference.

Op de conferentie, die georganiseerd wordt door de investeringsbank Allen & Co zijn alle ogen gericht op Twitter en een van zijn mede-oprichters Evan Williams. Op de conferentie zijn de interessante startende internetbedrijven vaak onderwerp van gesprek en volgens de geruchten staat het bedrijf op het overnamelijstje van een aantal grote partijen.

Maar volgens Murdoch staat Twitter niet op het lijstje van zijn mediabedrijf News Corp. Volgens hem zou een investering in Twitter lastig te onderbouwen zijn, omdat de website nog geen goede manier heeft gevonden om geld te verdienen.

Murdoch heeft daarnaast nog andere zorgen aan zijn hoofd, want zijn socialenetwerksite MySpace doet het momenteel niet echt goed. News Corp kocht de website in 2005 voor 580 miljen dollar, maar sinds de overname heeft de site in toenemende mate concurrentie ondervonden van Facebook en Twitter. Recentelijk stuurde News Corp nog Chris DeWolfde de laan uit, die mede-oprichter en CEO van MySpace was. Daarnaast gooide het mediabedrijf meer dan 400 medewerkers van MySpace in Amerika op straat en gingen er ook in het buitenland nog een aantal banen verloren.

Maar volgens Murdoch is er geen sprake van een verkoop van MySpace, hij heeft voldoende vetrouwen in de site en heeft kritiek op Facebook. "Facebook is meer een soort webindex", aldus Murdoch.