min

Tags in dit artikel

,

Het Britse koningshuis, ook wel Buckingham Palace genoemd aldaar, gaat ook Twitteren. Op die manier kan de hele wereld te weten komen wat de ‘Royal Family’ zoals uitvoert.

Een woordvoerder van de Royal Family laat weten dat zij ook deel willen nemen aan de hype die ontstaat op het internet omtrent Twitter. Daarom is er een account gemaakt voor het Britse koningshuis, waar de komende weken mee getest gaat worden. Het is nog niet zeker of de leden van de koninklijke familie het wel vol gaan houden en of Twitter daadwerkelijk een medium is dat meerwaarde biedt.

"De intentie", zo spreekt de woordvoerder. "is niets meer dan een nieuwsservice bieden. We hoeven geen persoonlijke stem te worden." De koningin en andere leden van de familie zijn ingelicht over het account. Er zullen Tweets geplaatst worden over de bezigheden van de familie en over algemene nieuwsfeiten.

Het is niet de eerste stap die het Britse koningshuis zet richting het digitale platform. Eerder al werd de officiële website uitgebreid met videomateriaal van YouTube en was er een kerstboodschap zichtbaar op de website. Wanneer je een ‘follower’ wilt worden van dit account dien je BritishMonarchy te ‘followen’.