Hyves heeft een nieuwe pagina online gezet. De pagina laat alle publieke Wie-Wat-Waar’s (WWW’s) zien die gepost zijn. Deze wordt vervolgens ‘live’ up-to-date gehouden en het is ook mogelijk om deze WWW’s te doorzoeken, wat eveneens live gebeurd.

De functie bevat alle Wie-Wat-Waar’s die gebruikers gepost hebben en die publiekelijk zijn. Wanneer je aan hebt gegeven dat jouw WWW’s niet voor iedereen zichtbaar is, zal deze ook niet bij het overzicht komen te staan. Het overzicht lijkt veel op een ’timeline’ die, bijvoorbeeld Twitter, ook biedt.

De functie laat zien wat Nederland bezighoudt en wat Nederland zoal aan het doen is. Dit is dan compleet met behulp van smilies enzovoorts. Op die manier kan de ‘mood’ ook bepaald worden. Een extra functie houdt bijvoorbeeld bij welke smilie het meest gebruikt is en wat dus de gemiddelde ‘mood’ is die Nederland op dit moment heeft.


Yme Bosma, werkzaam bij Hyves als development manager, weet er het volgende over te vertellen op zijn weblog: "We testen dit achter de schermen al wat langer en bij het Koninginnedagdrama in Apeldoorn, het overlijden van Michael Jackson en de uitschakeling van de Toppers op het Eurovisiesongfestival vond ik het interessanter om naar deze stroom van berichten en emoties te kijken dan naar de TV. En wie weet zullen we snel een versmelting van beide zien;-)"

De stroom met berichtjes kan doorzocht worden op bepaalde woorden. Zo heeft de Telegraaf besloten om de WWW’s weer te laten geven op hun website die betrekking hebben op de Tour de France. De Telegraaf laat op de speciale Tour-pagina namelijk een kolom zien waar alle WWW’s instaan, die gefilterd zijn op ‘Tour’.

Voor ontwikkelaars zijn de mogelijkheden ook wat uitgebreid. Door middel van speciale API’s is de WWW-timeline op te vragen en op die manier kan er gefilterd worden op bepaalde keywords. De API-documentatie is bijgevoegd bij de reeds bestaande documentatie van Hyves.