2min Devices

Hyves introduceert iPhone-applicatie

Hyves heeft gister een applicatie voor de iPhone geïntroduceerd. De applicatie bevat meerdere opties die niet op de website te vinden zijn.

De applicatie is ontwikkeld door Hyves in samenwerking met Service2media. Raymond Spanjar, eigenaar van Hyves, verwacht dat de applicatie voor april 2009 al 100.000 keer gedownload is. Het aantal verwachte iPhone-gebruikers die de applicatie eind maart zal gebruiken ligt op 50.000. "De mobiele website heeft nu al 400.000 unieke gebruikers", aldus Spanjar.

Hyves introduceert iPhone-applicatieDe applicatie bevat een optie waardoor er informatie over de omgeving opgevraagd kan worden. Met behulp van Cell ID’s van het Telematica Instituut is het ook mogelijk om te kijken waar vrienden zich bevinden. Deze functie zal nog niet beschikbaar zijn op de huidige versie. Hyves brengt aan het eind van dit jaar nog een Java-versie van de applicatie uit die op meerdere telefoons te gebruiken is. Deze versie zal wel deze functionaliteit bevatten. Ook bevat de applicatie de functionaliteit dat er gegevens over de locatie van een foto opgeslagen kan worden door middel van een zogenaamde geotag.

Raymond Spanjar zegt hierover het volgende: "De Wie Wat Waar’s zijn, als je de functie hebt aangezet, ook locatiegevoelig. Vorige week was ik bijvoorbeeld op Schiphol. Toen ik een WWW opgaf in mijn iPhone krijg ik direct tips voor horeca-gelegenheden in de buurt. De WWW’s worden namelijk gekoppeld aan Spots die bij ons bekend zijn. Een ander belangrijk onderdeel is het adresboek. Per persoon kun je zien of hij beschikbaar is of niet. Aan de hand daar van kun je kiezen of je een e-mail, krabbel of sms wil sturen. Met de iPhone app is het ook mogelijk iemand te bellen via het GSM-net."

Bron:Channelweb