1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat het aantal unieke bezoekers in juni in de Verenigde Staten is gestegen met acht procent.

Juni is de eerste, hele maand waarin Bing actief is. "We zagen een groei van acht procent in unieke bezoekers naar Bing.com in juni, wat betekent dat jullie Bing aan het uitproberen zijn en dat het meer en meer bekend wordt. Gebaseerd op onze eigen peilingen zien we ook dat het aantal mensen dat Bing waarschijnlijk aanraadt is verdubbeld", aldus de softwaregigant zelf.

Bing had in de hele maand juni in de VS een marktaandeel van ongeveer 5,3 procent. In Nederland zijn de cijfers echter heel anders: hier heeft Bing slechts een aandeel van 1,49 procent, maar wel moet worden opgemerkt dat dit nog een bètaversie betreft. Google heeft overigens een aandeel van 94 procent en Startpagina.nl moet het doen met 3,37 procent.

Overigens is een toename van acht procent aanzienlijk. Naast de zoekmachine ondervonden ook Bing Shopping, dat drie keer meer bezoekers ontving, en Bing Travel, dat negentig procent meer verkeer kreeg te voortduren in vergelijking met mei 2009, een stijging in het aantal bezoekers.