Microsoft heeft met zijn Bing-zoekmachine in juli weer een procent marktaandeel op de Amerikaanse zoekmarkt verworven. Google moest in dezelfde maand een procent inleveren.

Volgens gegevens van StatCounter had Bing in juli een aandeel van 9,41 procent op de Amerikaanse zoekmarkt, ruim een procent meer dan de 8,23 procent marktaandeel die het in juni had. Hoewel Google in diezelfde periode ruim een procent moest inleveren staat het met een marktaandeel van 77,54 procent nog altijd hoog aan de top. Wereldwijd is het marktaandeel van Google met 89,23 procent trouwens nog hoger, maar ook daar was een kleine daling te zien ten opzichte van de 89,90 procent in juni.


Ander belangrijk cijfers is het gezamenlijke marktaandeel van Yahoo! en Microsoft, dat in juli uit kwam op 20,36 procent. Beide bedrijven kondigden vorige maand een tienjarige samenwerking aan, waardoor Microsoft met Bing alle zoekdiensten voor Yahoo! gaat verzorgen, terwijl Yahoo! de belangrijkste advertenties gaat verkopen voor beide bedrijven. Als de deal goedgekeurd wordt door de autoriteiten is er volgens StatCounter wel werk aan de winkel voor Microsoft en Yahoo!. "Bing groeit gestaag, maar de gecombineerde cijfers met Yahoo! laten zien dat de bedrijven echt heel goed moeten gaan samenwerken als ze iets aan de dominantie van Google willen doen", aldus StatCounter.

In Europa vormen Yahoo! en Bing vooralsnog geen bedreiging voor Google. Hoewel Google ook in Europa een procent moest inleveren heeft het nog altijd een marktaandeel van ruim 93 procent.