1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft twintigduizend regels code aan Linux gedoneerd. De regels code zijn van toepassing op apparaatdrivers.

De softwaregigant heeft laten weten dat dit afwijkt van de standaardmethode en dat het de eerste keer is dat Microsoft code direct aan de Linux-gemeenschap heeft gegeven onder de General Public License.

GPL heeft Microsoft in het verleden overigens afgewezen. In 2001 noemde Graig Mundie de licentievorm een gevaar voor het intellectuele eigendom van elk bedrijf. Maar dit keer wil Microsoft dat de code echt in Linux terechtkomt en dan moet het toch aan GPL gaan geloven.

De code zal beschikbaar zijn voor Linux-klanten en naar verwachting zal deze donatie ervoor zorgen dat de prestaties van het Linux-besturingssysteem op Windows Server 2008 Hyper-V sterk verbeterd zullen worden.

Sam Ramji, senior director van platformstrategie bij Microsofts Server and Tools-organisatie, laat in een verklaring weten: "Onze eigenlijke doel bij het ontwikkelen van de code was om Linux als virtuele machine bovenop Hyper-V en Microsofts hypervisor te laten draaien (…) De Linux-apparaatdrivers die we uitbrengen zijn zo ontworpen dat Linux geoptimaliseerd kan werken bovenop een Hyper-V."