min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft een nieuwe aanval geplaatst op Linux. Eerder had Microsoft aan de hand van een serie onderzoeken en de "Get the Facts"-advertenties gezegd, dat de totale kosten voor de bezitter van Microsoft-produkten uiteindelijk lager zijn van van Linux en andere open-source software. Nu probeert Microsoft het debat te verplaatsen naar de uitdaging van het verbinden van verschillende applicaties. Martin Taylor, algemeen manager voor platform strategien bij Microsoft, zei dit in een interview.

Dit onderwerp is zeker van belang, gezien het feit dat het internet, webservices en XML steeds meer gebruikt worden bij zakelijke transacties. De grootste softwareontwikkelaars richten zich op de ‘interoperability’ van verschillende applicaties. In het laaste onderzoek waren 800 ICT’ers, die werken bij grote Amerikaanse ondernemingen, gevraagd naar hun mening over ‘interoperability’. 72 procent zou bij dit onderwerp in de eerste plaats voor Microsoft kiezen. Daarna kwamen Oracle, IBM en Sun Microsystems. Het Linux-gerichte Hewlett-Packard en Red Hat kwamen op een vijfde plaats.

Stephen O’Grady, een analyst van RedMonk, bekritiseerde echter een aspect van het onderzoek: van alle ondervraagden had namelijk maar 36 procent een IT-omgeving met technologie van verschillende bedrijven. Daartegenover stond dat er 37 procent van de ondervraagden een IT-omgeving hadden met alleen Microsoft producten. De volgende fase in de aanval op Linux zal gaan over de betrouwbaarheid, dat met veiligheid een voortdurend onderwerp is. Taylor voegde daaraan toe dat de prioriteiten gebaseerd zijn op de behoefte van de klanten.

Wij bedanken Chezzer voor het insturen van dit bericht!