1 min

De CEO van Sony, Nobuyuki Oneda, laat weten dat de productiekosten van de PlayStation 3 met zeventig procent zijn gedaald. Oneda wil echter niet vrijgeven wat de productiekosten eerst waren.

"De kostenbesparing sinds de introductie van de PS3 is zeer substantieel en geheel volgens schema", vertelt Oneda. "We treden niet in details over hoe hoog de kostenbesparing op de PlayStation 3 precies is, of hoe we deze in de afgelopen twee jaar hebben bereikt. Maar het is volgens schema. Ongeveer zo’n zeventig procent, grofweg."

Diverse analisten schatten dat de productiekosten van de PlayStation 3 momenteel 170 euro bedraagt. Toen de console werd geïntroduceerd was het waarschijnlijk zo’n vierhonderd euro duurder. Of er een prijsverlaging aan komt wil de CEO nog niet vrijgeven. Echter had Brian Farrell, directeur THQ, eerder al laten weten dat twee consoles dit jaar nog een prijsverlaging krijgen.

Mark Rein van Epic begrijpt dat Sony op het moment geen prijsverlaging wil hebben. "De realiteit is dat Sony een zeer moeilijk jaar heeft gehad, en ik denk dat ze alles op alles moesten zetten in een poging om toch winstgevend te worden", zei Mark Rein van Epic. "Ze hebben hun eigen financiële problemen die ze moeten oplossen en een prijsverlaging van de console had hun situatie er alleen maar slechter op gemaakt."