2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het door DICE ontwikkelde en door Electronic Arts uitgegeven Battlefield Heroes is een gratis toegankelijke online shooter. De recent uitgekomen shooter heeft volgens EA inmiddels 1,5 miljoen spelers.

1,5 miljoen spelers is al reden voor een feestje, maar het wordt nog beter. EA komt met een aantal statistieken naar buiten over het spel. De statistieken worden bijgehouden door Rommy Ghaly en zijn team. Rommy Ghaly zei daarover het volgende: "Heroes is een live experiment in de game industrie, dus deze informatie stelt ons in staat om te zien hoe dicht of hoe ver af we zitten van onze vroege voorspellingen."

  • De ‘Play Now’ knop is meer dan 40 miljoen keer ingedrukt sinds de open bèta in Februari.
  • Er zijn 1,5 miljoen spelers. Of deze spelers actief zijn of geregistreerde accounts wordt niet genoemd. De 1,5 miljoen spelers zijn verspreid over 133 landen. 75% van de spelers komen uit tien landen, namelijk: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Rusland, Canada, Polen en Brazilië.
  • 50.4% van de spelers zijn Nationals, de overige 49,6% zijn vanzelfsprekend Royals. Opmerkelijk is dat er ongeveer evenveel spelers bij beide facties zitten.
  • 40% van de spelers zijn Commando’s, 37% zijn Soldiers en 23% zijn Gunners.
  • Volgens Electronic Arts geeft de gemiddelde speler van Battlefield Heroes 20 dollar aan het spel uit, voornamelijk voor nieuwe outfits voor hun character. Wat zou betekenen dat EA daardoor 30 miljoen dollar binnenkrijgt, niet slecht voor een gratis spel.