min

Tags in dit artikel

, ,

Nintendo heeft via een persbericht laten weten dat Pokémon HeartGold en SoulSilver in de lente van 2010 voor de Nintendo DS en DSi in de winkels komen te liggen. De spellen zijn remakes van de originele Pokémon Gold en Silver.

In Pokémon HeartGold en SoulSilver gaan de spelers weer terug naar de Johto regio. Beeld en geluid zijn in de remakes verbeterd en ook zijn er enkele touchscreen functies toegevoegd. Dit alles werd bekend gemaakt op de Pokémon World Championships 2009, één van de grootste Pokémon evenementen van het jaar, waarbij de beste spelers van Pokémon-spellen en het ruilkaartenspel aanwezig waren.

Dat Pokémon nog steeds razend populair is, is voor veel mensen geen nieuwtje. Pokémon Platinum Version, het meest recente Pokémon-spel ging maar liefst 5,66 miljoen keer over de toonbank. In totaal zijn er wereldwijd 193 miljoen Pokémon-spellen verkocht. Ook de tekenfilmserie blijft erg populair en bevat momenteel al twaalf seizoenen. De serie wordt in 25 verschillende talen en in 153 landen uitgezonden.