De afgelopen tijd is er een hoop gaande bij Nintendo, daarom een update over de geruchten en feiten over nieuwe hardware, games en events.

Nintendo werkt aan nieuwe hardware
Nintendo’s Shigueru Miyamoto heeft bevestigd dat er een nieuwe spelcomputer in ontwikkeling is. Miyamoto, bedenker van Mario en Zelda, zei dit afgelopen weekend toen hij een prijs in ontvangst nam op het Japan Media Arts Festival. Aangezien hij er niet dieper op in ging is het niet duidelijk of het de opvolger van de DS of van de Wii betreft. Ook onthulde hij dat hij momenteel werkt aan een nieuwe game voor de Wii. Het is niet duidelijk welke game, wel zou die gebruik kunnen maken van de Wii MotionPlus.

Nintendo DSi XL
De in oktober aangekondigde Nintendo DSi XL is vanaf 5 maart verkrijgbaar in de winkels. De DSi XL is een nieuwe, vergrote versie van de DSi. Het apparaat heeft een schermgrootte van 4,2 inch (10,7 cm), 93% groter vergeleken met de Nintendo DS lite en heeft een grotere stylus. De uitgerekte DSi is te pre-orderen in de kleuren wijnrood en donkerbruin. Prijzen liggen rond de 180-190 euro. De handheld wordt geleverd met Dr. KWawshima’s: Little Bit of Brain Training: Arts Edition en Dictionary 6-in-1 met camerafunctie en de Nintendo DSi Browser. Binnenkort een uitgebreide (p)review.


Nieuwe Pokemon Game
Nintendo brengt dit jaar een pokemon game voor de DS uit in Japan.
Er is nog geen Europese releasedatum bekend. Het zou gaan om een geheel nieuw spel, dus geen remake / herziening. Verder is er weinig bekend. Wel is bekend dat er nieuwe pokemon, gebieden en gameplay-elementen in voorkomen. Het spel wordt ontwikkeld door Game Freak.

Pokemon HeartGold & SoulSilver
Pokemon HeartGold en SoulSilver zijn remakes van pokemon Gold en Silver, waarvan er miljoenen verkocht zijn. Het is de zoveelste pokemongame in een, zo overkomende, oneindige serie van pokemonspellen. Het concept Pokemon, toch al gauw weer een decennia oud, blijkt toch nog genoeg uitmelk-potentieel te bevatten. HeartGold en SoulSilver zullen dezelfde wereld, pokemon en personages bevatten als het origineel. Veranderingen liggen in de hoek van het verhaal, zo zou het verhaal de storyline van Pokemon Crystal volgen en zal de legendarische pokemon Suicune op een speciale manier te vangen zijn.
Qua grafische beleving is er weinig verandering vergeleken met de Diamond, Pearl en Platinum versies. De spellen zijn vanaf 26 maart verkrijgbaar.

Super Mario Galaxy 2 & Metroid: Other M
Voor beide spellen kun je momenteel al een pre-order plaatsen. Er zijn nog geen officiële releasedatums, maar er is bevestigd dat deze in 2010 zouden liggen. Beide over het algemeen bekende spellen zijn exclusief voor de Wii.

Metroid: Other M wordt ontwikkeld door Nintendo in samenwerking met Team Ninja, bekend van Ninja Gaiden. De officiële website voor het spel is hier te vinden.

Super Mario Galaxy 2, het vervolg op Super Mario Galaxy, zal zich weer afspelen in de ruimte. Mario zal bij zijn nieuwe avontuur hulp krijgen van Yoshi. Volgens Shigeru Miyamoto heeft het spel een hogere moeilijkheidsgraad dan het origineel en zou Mario over een nieuwe item beschikken: de boor. Het beloofd veel goeds, hier alvast een trailer.

Nintendo Media Event – 24 Februari
Nintendo organiseert op 24 februari een eigen media event in Los Angeles, Amerika. Het is onbekend wat er op het programma staat. De kans is groot dat we meer te weten komen over games als Metroid Other M, Mario Galaxy 2 en de nieuwste Legend of Zelda. Kleiner is de kans op een aankondiging van ‘nieuwe hardware’ welke momenteel in ontwikkeling is. Het is waarschijnlijker dat deze aankondiging bewaart wordt voor de E3 of een groot Japans evenement.

Opvolger Nintendo DS
Er is weinig bekend, wel kon de president van Nintendo, Satoru Iwata, vertellen dat de opvolger van de Nintendo DS een sensor krijgt die de bewegingen van de speler kan interpreteren. Door deze functionaliteit, ook gebruikt in smartphones, is het mogelijk om spellen niet alleen via het touchscreen te besturen, maar ook door het apparaat te kantelen. Door de goede verkoop van de huidge DS zou Iwata niet willen praten over wanneer de opvolger op de markt verschijnt.

Concept Art Legend of Zelda
Het gaat hier niet over de concept art van de nieuwe Zelda-game. Nintendo heeft een aantal, van de in 1985 getekende, concept art items afgestoft en gepubliceerd, waaronder specificaties, sketches van personages en items, de ‘wereldmap’ en dungeon map. Het bovengenoemde en het bijhorende interview zijn hier te vinden.