1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Microsoft heeft laten weten dat ze op 28 augustus de Xbox 360 Elite in prijs zullen verlagen. De nieuwe adviesprijs van de Elite zal worden verlaagd naar 249,99 euro. De Xbox 360 Pro zal verdwijnen als de voorraad op is.

De zwarte Xbox 360 Elite zal dus in plaats komen van de Xbox 360 Pro, echter heeft de Elite een hardeschijf van 120GB, maar zal de HDMI-kabel verdwijnen. De Pro is wit en heeft een 60GB hardeschijf, deze zal dus na verloop van tijd niet meer te koop zijn. Het verwijderen van de HDMI-kabel bij de Xbox 360 Elite zou volgens Microsofts Chris Lewis meer flexibiliteit bieden voor de kopers.

De enige versie die naast de Elite blijft bestaan is de Xbox 360 Arcade, deze zal 20 euro duurder worden. De Arcade is de enige Xbox in de serie zonder hardeschijf en kostte origineel 179,99 euro.

Chris Lewis, liet weten dat de prijsverlaging niet opzettelijk werd gedaan om de launch van de PlayStation 3 Slim te ondermijnen. "Zoals we al eerder zeiden, we hebben een eigen ritme dat we volgen en dat zal niet veranderen. De timing was erg doelbewust, zulke dingen kosten behoorlijke tijd om te plannen en om die reden weet ik zeker dat jullie zullen waarderen dat dit onderdeel is van de strategie die al eerder was gepland." Chris Lewis zei dit alles in een interview met GamesIndustry.