1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Terwijl iedereen roept om een prijsverlaging van de PlayStation 3 lijkt het erop dat Microsoft als eerste de consolestrijd op gaat laten laaien met een flinke prijsverlaging van de Xbox 360 Elite.

Volgens gameswebsite Kotaku gaat de prijs van de Xbox 360 Elite met 100 dollar verlaagd worden tot 299 dollar. De site baseert zich op een afbeelding van een catalogus de Amerikaanse warenhuisketen Meijer.

In juni meldde de website Ars Technica al dat Microsoft na de zomer de huidige Xbox 360 Pro-modellen gaat uitfaseren en dat de Elite de nieuwe Pro wordt. Dat betekent dus onder andere flink meer opslagruimte voor dezelfde prijs.

Hoewel het om een gerucht gaat is het niet onwaarschijnlijk dat er binnenkort weer een flinke strijd gaat losbarsten tussen Microsoft en Sony. Volgens andere geruchten komt Sony later dit jaar met een goedkopere en afgeslankte versie van de PlayStation 3. Gezien er rond de feestdagen weer diverse topgames uitkomen voor beide platformen zullen beide fabrikanten nog zoveel mogelijk gebruikers willen binnenhalen.