2min

Tags in dit artikel

,

Volgens website The Warp komt YouTube op korte termijn met een video on demand-dienst. De nieuwe concurrent van iTunes zou binnen nu en twee weken al uitgerold worden, zodra Youtube de laatste contracten met de filmstudio’s heeft getekend.

YouTube zou bezig zijn met verschillende filmstudio’s waaronder Sony Pictures Entertainment, Warner Brothers en Universal. Daarnaast zouden er ook een groot aantal kleinere en onafhankelijke studio’s zijn gecontracteerd. Volgens The Warp zou YouTube wachten met een officiële aankondiging totdat de deals met de grote studio’s rond zijn om zo te voorkomen dat het een instant flop wordt indien er geen grote namen deelnemen aan de YouTube on demand-dienst.

YouTube besloot in eerste instantie om niet te reageren maar kwam hier later op terug. De site liet weten dat er inderdaad films worden verhuurd en dit al meer dan een jaar gebeurt. Hiermee doelt YouTube op de duizendtal films die inderdaad worden verhuurd. Het gaat hier echter om films die voor een groot deel te maken hebben met een grote gebeurtenis of festival, die in die periode worden verhuurd. YouTube liet verder niets los en liet weten niet te reageren op geruchten.

Het nieuws werd verspreid door een werknemer die bekend zou zijn met de gang van zaken binnen het bedrijf en deze nieuwe dienst. Het nieuws werd echter wel versterkt door een belangrijk persoon van een van de grotere filmstudio’s. Deze liet weten erg enthousiast te zijn over de nieuwe dienst en hoopt op deze manier dat de inkomsten weer iets zullen stijgen en de verspreiding van illegale films zo tegen zal worden gegaan.