Mac OS X Snow Leopard is sinds een week officieel verkrijgbaar en Apple is inmiddels al begonnen met de eerste onderhoudsupdate voor het gloednieuwe besturingssysteem. Deze komt naar verwachting nog deze maand beschikbaar voor alle Snow Leopard-gebruikers.

Apple zou begin deze week een testversie van de eerste update, ook wel bekend als 10.6.1, aan een selecte groep testers hebben vrijgegeven. De testversie is voorlopig alleen beschikbaar voor deze selecte groep ‘AppleSeed’-testers, een status die alleen op uitnodiging van Apple gegeven wordt.

Inmiddels is de update ook onder andere ontwikkelaars verspreid en is duidelijk geworden welke wijzigingen Apple heeft aangebracht in de eerste onderhoudsupdate. Volgens mensen die bekend zijn met de update is de update momenteel slechts 71,5 MB groot en bevat een zevental gedocumenteerde bugfixes. Het gaat hierbij zowel om verbetering van hardware- als ook van software-ondersteuning.

Opvallend is dat in de eerste testversie van 10.6.1 ook meteen de verouderde versie van de Adobe Flashplayer naar de meest recente versie is bijgewerkt. Donderdag berichtten wij dat Adobe waarschuwde dat de retailversie van Mac OS X Snow Leopard een verouderde versie van de Flashplayer zou bevatten.

Waarschijnlijk komt de eerste Mac OS X 10.6-update nog deze maand beschikbaar. Na de lancering van Mac OS X 10.5 Leopard stelde Apple ongeveer drie weken later de eerste update beschikbaar die een groot aantal uiteenlopende problemen op zou moeten lossen.