1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple is maandag begonnen met het uitvoerig testen van de tweede grote update voor Mac OS X 10.6, beter bekend als Snow Leopard. De eerste testversie van de update volgt zo’n drie weken na de eerste update waarin het bedrijf een eerste serie bugs oploste.

Aan het begin van de week gaf Apple een eerste testversie van de Mac OS X 10.6.2-update, met buildnummer 10C514, vrij aan ontwikkelaars. De build toont aan dat Apple na het vrijgeven van 10.6.1 niet stil heeft gezeten en bevat reeds een lange lijst met veranderingen, oplossingen en verbeteringen die vermoedelijk nog langer zal worden.

In de bijgeleverde seed notes vraagt Apple ontwikkelaars om vrijwel elk aspect van het besturingssysteem te testen. Van applicaties zoals het Adresboek en QuickTime tot belangrijke diensten zoals Spotlight en Time Machine. En ook basis hardwarefuncties als USB en Bluetooth bepalen de focus van Apple. Waar de eerste update nog zo’n 71 MB groot was, is de eerste versie van de 10.6.2-update nu al ruim 445 MB in omvang.

De update lost naar verluidt problemen op in een groot aantal verschillende gebieden, waaronder oplossingen voor AppleScript, grafische stuurprogramma’s, Xtype, OpenCL en meer. Uit de seed notes blijkt ook dat de ontwikkeling nog niet afgerond is: de laatste build kent een handjevol bekende problemen zoals vastlopende DVD-spelerapplicatie, crashen van het ouderlijk toezicht-voorkeurenpaneel en een probleem waarbij het besturingssysteem optische schijven niet herkent.