1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na een lange tijd gebruik te hebben gemaakt van dedicated servers, wil Infinity Ward toch geen dedicated servers meer gaan gebruiken in Modern Warfare 2.

Infinity Ward is bezig om hun eigen matchmaking-service te maken voor de PC-versie van Modern Warfare 2. Zo zou de game voor veel mensen een stuk toegankelijker worden.

"Je zal volledig afhankelijk zijn van de Infinity Ward website en er zijn geen dedicated servers of serverlijsten. Je vertrouwt dus op de website van Infinity Ward voor de matchmaking en de games, maar je behoudt natuurlijk wel de privé games," aldus Robert Bowling, community manager van Infinity Ward.

Veel gamers zijn boos op dit idee van Infinity Ward, clans krijgen het een stuk moeilijker om nu een eigen server te hebben met eigen regels. Daarom is er een petitie online gestart tegen dit idee.

De petitie is pas één dag bezig en is al door 45 duizend Call of Duty-gamers ondertekend. Waarschijnlijk zal de actie alleen geen invloed meer hebben, aangezien de game 10 november in de winkels ligt.