1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit cijfers van de ‘Pew Internet and American Life Project‘ blijkt dat maar liefst 19 procent van alle Amerikanen gebruik maakt van Twitter of een gelijkaardige dienst. Dat is een stuk meer dan de 11 procent die in december 2008 werd gemeten.

Uit het rapport, dat ‘Who Tweets’ werd gedoopt, blijkt onder andere dat vrouwen meer gebruik maken van de dienst dan mannen. Verder zien dat de Afro-Amerikanen erg actief zijn op Twitter, maar liefst 26 procent van hen Twittert, gevolgd door 19 procent bij de blanke Amerikanen en 18 procent bij de Hispanics.

Als we naar de leeftijd van de twitteraars kijken, dan zien we dat één derde van de 18- tot 29-jarigen de service gebruikt, waar dat in de categorie 30- tot 49-jarigen 22 procent is. In de categorieën 50- tot 64-jarigen en 65-plussers doet respectievelijk 9 en 4 procent aan statusupdates.

Ook valt op dat hoe hoger je diploma, hoe waarschijnlijker dat je in de toekomst gaat twitteren. Van de mensen zonder diploma houdt 18 procent zich bezig met Twitter en gelijkaardigen, van de mensen met een universitair diploma is 21 procent ermee bezig.