1 min

Activision had al eerder aangeven hard te gaan optreden tegen piraterij, dat heeft nu wel mogen blijken. Toen medewerkers van Activision een Xbox 360-bundel met Modern Warfare 2 zagen werd er direct onderzoek gedaan.

Het onderzoek heeft Activision laten doen door het bedrijf IP Cybercrime. Uit onderzoek wisten ze al snel de identiteit van de aanbieder van deze bundels te achterhalen. De aanbieder was een medewerker van een softwarezaak. Het onderzoek hield hier niet bij op, want een potentiële koper werd ook opgepakt.

De koper die werd opgepakt was niet direct strafbaar, maar het bleek dat deze jongen via een forum geld heeft ingezameld om vervolgens voor verschillende mensen kopieën te maken. Dat was voor Activision genoeg reden om hem aan te geven bij de lokale politie.

Activision wil hiermee een duidelijk signaal afgeven dat je eerst twee keer goed moet nadenken voordat je illegale kopieën gaat maken om vervolgens te verkopen. Zo heeft Activision genoeg geld om privé detectives in te huren en is ook niet bang om die in te moeten zetten.