2min

Axis Communications introduceert Body Worn Live, waarmee live beeld, audio en metadata kan worden gestreamd van bodycamera’s. Dit moet de veiligheid van hulpverleners vergroten en real-time analyses mogelijk maken.

Gebruikers kunnen de nieuwe live streamdienst tegelijkertijd met het aanzetten van hun Axis-bodycamera’s activeren. De camera’s sturen de live audio en videobeelden automatisch door naar een beveiligingscentrale. Hier kan worden meegekeken en direct beslissingen worden gemaakt voor extra versterking of anderszins ingrijpen.

Analyse achteraf

Naast direct ingrijpen, zorgt de functionaliteit ook voor analysemogelijkheden achteraf. Alle gestreamde beelden worden 24 uur lang opgeslagen in een cloudomgeving.

Ook kan de feature ‘pre-recording’ worden ingeschakeld die beelden maakt van alles wat zich tot de activatie van de live stream afspeelt. Dit om te achterhalen wat tot het incident heeft geleid. Verder kan voor betere analyses in real-time door de videobeelden worden gescrold.

Technologie

Axis Body Worn Live draait onafhankelijk van het geselecteerde Video Management Systeem (VMS) of Evidence Management Systeem (EMS) van de hulpverleningsorganisatie. Buffering software zorgt ervoor dat er geen gegevens verloren gaan, ook niet als de communicatie met de camera uitvalt.

De gestreamde audio- en videobeelden zijn geschikt voor pc’s, maar ook voor mobiele devices op basis van Android en iOS. Er kunnen ook rechten worden toegewezen om de integriteit van gegevens te waarborgen voor meerdere, gelijktijdige gebruikers.

Verder draait de tool op Microsoft Azure en voldoet het streaming videosysteem aan de nieuwste securityvereisten, onder meer door end-to-endencryptie.

Tip: Axis zet grote stappen met AI in de cloud, op servers en de edge