1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bans die gezet zijn op Xbox Live worden niet ongedaan gemaakt. Wanneer eenmaal de toegang tot Xbox Live is ontzegd, wordt dit niet teruggedraaid. Dat publiceerde Microsoft afgelopen vrijdag.

Veel mensen hebben hun Xbox 360 omgebouwd, een omgebouwde versie kan namelijk meer dan een normale versie. Bijvoorbeeld het spelen van gedownloadde en gebackupte spellen is mogelijk met behulp van een omgebouwde Xbox 360. De omgebouwde consoles werden echter door Microsoft verbannen van het Xbox Live-netwerk. Veel mensen hadden goede hoop dat deze verbanning nog wel ongedaan gemaakt zou worden, maar die laatste hoop is nu ook afgeschoten door Microsoft.

De enige manier om daadwerkelijk weer op Xbox Live te kunnen is door middel van een nieuw profiel, op een nieuwe Xbox. Mensen zullen dus een nieuwe Xbox moeten kopen. Het overzetten van het gamingsprofiel is eveneens niet mogelijk, dus er zal ook een nieuw profiel aangemaakt moeten worden. Microsoft wil op deze manier ook gebruikers waarschuwen dat ze niet zomaar hun Xbox laten ombouwen.

De omgebouwde machines werken nog wel offline. Het spelen van spellen en dergelijk is dus nog gewoon mogelijk, maar online gaming behoort niet meer tot de mogelijkheden. Waarschijnlijk zal de modscene achter de Xbox 360 nog wel met een oplossing of work-around komen voor dit probleem. Hoelang dit gaat duren is echter nog niet bekend.