Twitter overweegt beursgang

Twitter-CEO Biz Stone heeft aangegeven dat de microblogdienst vanaf 2010 wellicht de beurs opgaat. Daarnaast gaat Twitter een nieuw advertentiemodel introduceren in 2010. Wanneer dit allemaal gaat gebeuren is niet bekend, Stone geeft aan dat er nog genoeg geld op de bank staat.

Op het gebied van financiën is er nieuwe informatie beschikbaar. Dit alles is verteld in een interview met Tel Aviv. Stone geeft in het interview aan dat een beursgang nog tot de mogelijkheden behoort. Zonder een fatsoenlijk businessplan gaat hij het daar echter niet redden, waardoor er ook al een nieuw advertentiemodel op stapel ligt. Hierover wil de CEO echter nog niets onthullen, hij geeft enkel aan dat de plannen er wel zijn. Het advertentiemodel wordt ook innovatief, aldus Stone. Het zal niet een traditioneel concept zijn.

Stone geeft echter ook aan dat het allemaal geen haast heeft. Recentelijk heeft Twitter er namelijk nog nieuwe investeerders bijgekregen, waardoor er nog voldoende geld beschikbaar is. Stone stelt dat het plan nog wel uitgevoerd gaat worden, maar pas als het geld ook echt nodig is. Wanneer dat is, is nog niet bekend. Het lijkt erop dat er in 2010 wellicht behoefte is aan een grote liquiditeit. De investeerders van dit jaar hebben zo’n honderd miljoen dollar binnengebracht, waardoor de theoretische waarde op ongeveer één miljard ligt.

Twitter overweegt beursgang
Daarnaast geeft Stone aan dat het bedrijf zich oriënteert in de overnamemarkt. Volgens Stone heeft het bedrijf nog wel een lijstje met bedrijven die Twitter graag over wil nemen. Welke bedrijven er op dit lijstje staan is niet bekend. Twitter is de laatste tijd enorm groeiende. Recentelijk zijn er contracten afgesloten over realtime indexeren in Bing en Google Search met respectievelijk Microsoft en Google. Daarnaast is er een partnership aangegaan met LinkedIn. Dit is wel een koers die Stone wil varen: hij geeft aan dat Twitter graag met zoveel mogelijk bedrijven wil samenwerken.

Bron:Reuters