2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mogelijk gaat het er dan toch van komen en gaat ook Twitter naar de beurs. Eerder besloten LinkedIn en Facebook het bedrijf al naar de beurs te brengen. Twitter heeft tot op heden altijd ontkent naar de beurs te willen maar lijkt nu toch een beursgang te overwegen. Dit valt te concluderen op basis van de vacatures van de microblogdienst.

Twitter is op zoek naar een financiële manager die in staat is om de benodigde rapporten op te stellen zodra het bedrijf naar de beurs gaat. Zo valt de lezen in de vacature die Twitter op LinkedIn heeft geplaatst: "Verantwoordelijk voor het voorbereiden van maandelijkse rapporten, financiële kwartaal/jaar verslagen en S-! formulier als we klaar zijn om publiekelijk te gaan". Met publiekelijk gaan wordt gedoeld op een beursgang.

Tot op heden hebben de topmensen bij Twitter altijd ontkent of niet gereageerd omtrent een beursgang van Twitter. Dit is voor het eerst dat er bewijs opduikt dat Twitter in elk geval een beursgang overweegt. Of het ook daadwerkelijk zover gaat komen is altijd afwachten. Daarvoor moet Twitter ook banken zien te vinden die de beursgang willen begeleiden en moet er overeenstemming worden bereikt voor welk bedrag het bedrijf naar de beurs gaat.

Het schatten van een beurswaarde van een sociaal netwerk is nogal moeilijk gebleken. De waarde van een aandeel Facebook zakte in de eerste week ongeveer met 50 procent in. Inmiddels de waarde van Facebook weer wat opgeklommen en is het ruim een jaar na de beursgang pas weer in de buurt van het bedrag van 38 dollar waarvoor het naar de beurs ging.

Op dit moment zou Twitter naar schatting ongeveer 10 miljard dollar waard zijn. Een bedrag wat Google en Facebook naar verluidt al eens geboden zouden hebben voor Twitter, maar toen werd afgeslagen.