Twitter is de laatste tijd enorm veel in het nieuws. De laatste weken vooral met nieuwe ontwikkelingen voor de Twitter-website. Biz Stone, de mede-oprichter van Twitter, heeft nu aangegeven dat hij een nieuwsnetwerk wil ontwikkelen, Stone wil dat Twitter een uitgever wordt van het laatste nieuws dat is gebaseerd op tweets.

Het beginnen van een nieuwsnetwerk is een van de ontwikkelingen die Biz Stone voor ogen heeft voor Twitter. Een nieuwsnetwerk van Twitter hoeft niet per se alleen beheerd te worden door Twitter, maar kan ook in samenwerking met diverse andere organisaties, vertelde Stone aan Reuters. Het idee is in elk geval dat het een open systeem wordt. Wat hij hiermee bedoelt, is niet duidelijk maar waarschijnlijk dat iedereen zijn steentje eraan kan bijdragen of met een soort van voorselectie net zoals bij Google Nieuws gebeurt.

Twitter deelt zijn inkomende data op dit moment al met Google, zoekmachine Bing van Microsoft en Yahoo, maar via Reuters laat Stone weten dat hij ook andere organisaties op het oog heeft. Voor het delen van deze inkomende data moeten de genoemde bedrijven diep in de buidel tasten.

Volgens Reuters heeft Twitter voldoende data om de plannen mogelijk te kunnen maken: dagelijks worden er namelijk 95 miljoen tweets geplaatst door de 175 miljoen wereldwijde gebruikers van Twitter.