1 min

Tags in dit artikel

, ,

Aanstaande vrijdag, 27 november, is het weer zo ver. Dan vindt er weer een nationale e-mailloze vrijdag plaats. Op deze dag mogen mensen en bedrijven elkaar niet e-mailen, vinden de organisatoren. De dag vindt plaats in België.

Op die manier moet de collegialiteit wat groter worden en moet men maar gewoon naar elkaar bellen, of eventjes langsgaan. Dat is namelijk veel socialer, zo stelt het persbericht. "Collega’s die elkaar nog nooit gesproken hebben, worden zo verplicht kennis te maken", aldus Michielssen in het persbericht. Hij is de bedenker van het idee. Men moet zo ook bewuster omgaan met e-mail.

‘E-mail dreigt immers ten onder te gaan aan zijn eigen succes. Het aantal e-mails blijft schrikbarend groeien ten koste van de efficiëntie en het persoonlijk contact", stelt het persbericht verder. Dat zorgt er dus weer voor dat er minder sociaal contact is. Daarnaast is het ook slecht voor de financiën: "Het Amerikaanse onderzoeksbureau Basex schat dat inefficiënt e-mailgebruik de Amerikaanse economie dit jaar zo’n 900 miljard dollar zal kosten. Dat verlies is vooral een gevolg van het grote aantal triviale en nutteloze mails en van de recuperatietijd die we nodig hebben om het werk te hervatten na elke kleine onderbreking."


Er zijn wat instructiefilmpjes beschikbaar op de website van het project. Daarnaast is hier ook meer informatie terug te vinden.