1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Als we de Britse site CVG moeten geloven is Logitech een UMD-drive aan het ontwikkelen voor de PSP go. Hierdoor zouden gamers dus alsnog gebruik kunnen maken van UMD op hun handheld.

De bron van CVG vertelt dat het enige nadeel is dat het de PSP een beetje dik maakt. Logitech heeft al gereageerd dat ze niet op de hoogte zijn van dit apparaatje maar verteld dat het mogelijk is dat hun Amerikaanse collega’s deze add-on voor de PSP in ontwikkeling hebben.


Het ontbreken van een UMD op de PSP go is iets waar de handheld van Sony is geprezen als bekritiseerd wordt. Zo wilden veel gamers niet de overstap maken naar de PSP go doordat hun UMD-schijven niet werden ondersteund op de nieuwe PSP.

Ook vinden veel analisten de waarde niet in verhouding tot wat je terugkrijgt. Zo verteld Michael Pachter, "De productie van een disc-systeem zoals de UMD kost veel meer dan dat 16GB aan flash-geheugen dat doet. Dus dit nieuwe apparaat kost ze echt niet zoveel om te maken als de PSP-3000".

Pachter verwacht dat Sony na veel kritiek weer met een handheld zal komen die de UMD schijfjes zal ondersteunen. Zo verteld Pachter, "Ik denk dat het goed mogelijk is, en ook zeer waarschijnlijk, dat de PSP-4000 weer UMD zal ondersteunen. Ik geloof namelijk dat Sony ieder systeem zal ondersteunen zolang ze er maar geld aan kunnen verdienen".