Dat de PSP Go nooit een succes is geweest mag duidelijk zijn, maar of de variant op de PSP’s met een UMD-drive nog lang te koop zal zijn valt te betwijfelen. De verkopen zijn dramatisch, net als de ondersteuning van uitgevers.

Het is lastig om na te gaan hoe de verkopen van de PSP Go precies verlopen, omdat er alleen cijfers zijn van de verkopen van alle PSP-modellen bij elkaar. Maar dat de PSP hier als laatste wordt gekwalificeerd zegt al het één en ander.

Een goed voorbeeld van de slechte waardering van het apparaat is ook een onderzoek van Ars Technica. De redactie belde het lokale GameStop-filiaal met de vraag wat men terugkreeg bij inruil van een PSP Go of de normale PSP. Voor een Go werd slechts $ 50,- betaald, voor een normale PSP $80,- plus een waardebon van $20,-. De PSP Go kost in Amerika overigens $250,-. Een normale PSP kost $169,99.

Vanuit de ontwikkelaars is ook al weinig steun voor de PSP Go. Er verschijnen veel minder games op PSN dan in de winkel, wat betekent dat de keuze aan games voor PSP Go-eigenaren ook minder groot is. Een goed voorbeeld is de release van Kingdom Hearts: Birth by Sleep, dat binnenkort in de winkels zal liggen, maar niet online te verkrijgen zal zijn. Dit betekent voor PSP Go-eigenaren dat ze het spel niet kunnen spelen.

Sony lijkt wat betreft de PSP Go gegokt en verloren te hebben.