min

Tags in dit artikel

,

Cisco heeft aangekondigd dat zij het netwerk voor het Glazen Huis gaat aanleggen. Op die manier wil de netwerkgigant, vooral bekend uit de zakelijke wereld, een steentje bijdragen aan de eindejaarsactie van 3FM: Serious Request.

Elk jaar doet radiostation 3FM de actie Serious Request en dit jaar staat de actie volledig in het teken van Malaria. Ze willen graag netten uit gaan delen in derde wereldlanden, waarmee Malaria kan worden tegengegaan. Om die reden laten 3 DJ’s van het radiostation zich vijf dagen opsluiten in het zogenaamde Glazen Huis. Hier gaan zij dan zonder te eten 24 uur per dag radio maken en interactie plegen met het publiek. Dit jaar staat het huis in Groningen, waar vorig jaar Breda nog de gelukkige was.

Cisco verzorgt dit jaar voor de derde keer het netwerk voor het Glazen Huis. Naast de netwerkapparatuur stelt Cisco apparatuur beschikbaar voor het verzenden van de broadcast-videobeelden over IP. De videobeelden worden in Groningen via een encoder omgezet van video naar IP, naar Hilversum verzonden, en in Hilversum via een decoder weer omgezet van IP naar broadcast-video, en vervolgens uitgezonden.


Coks Stoffer, Algemeen Directeur, Cisco. "We werken nu voor het derde jaar samen met het Rode Kruis aan dit initiatief van 3FM. Het netwerk vormt een essentieel onderdeel van de actie, omdat veel verzoeken voor het aanvragen van plaatjes per e-mail binnen komen. Aangezien netwerken onze expertise zijn, leveren we graag de apparatuur, maar ook de expertise. Wij vinden het belangrijk dat onze mensen ook iets teruggeven aan de samenleving."