1 min

Uitgever Electronic Arts heeft zojuist bekend gemaakt dat Mass Effect 2 in de week van de release 2 miljoen keer is verkocht. Het spel kwam vandaag uit voor de Xbox 360 en pc in Europa.

Dinsdag werd het spel gelanceerd in de Verenigde Staten, vandaag pas in Groot-Brittannië en de rest van Europa. Het spel heeft erg goede cijfers gekregen van de critici. Op Metacritic is een score van 96 te vinden voor de Xbox 360-versie en een score van 95 voor de pc-versie. Ook op Techzine zal binnenkort een review verschijnen van Mass Effect 2. De voorganger van het spel werd op Techzine beloond met een 8,5.

Ray Muzyka, CEO van ontwikkelaar BioWare, liet het volgende weten over het succes: "Mass Effect heeft de potentie om een van de grootste spellen van 2010 te worden. We kunnen niet trotser zijn dan dat we al zijn op de wereldwijde ontvangst van het spel en het vroege commerciële succes." Mass Effect 2 is niet het eerste succes van BioWare in korte tijd, in november kwam ook Dragon Age: Origins uit wat een groot succes werd.