1 min

Apple heeft nieuwe releases voor macOS Sonoma en iOS 17 uitgebracht. Met versie 14.2.1 wordt voor macOS Sonoma een kwetsbaarheidsprobleem opgelost rondom het delen van een scherm met anderen.

In de release 14.2.1 van macOS Sonoma wordt een probleem aangepakt bij het delen van schermen met anderen. Deze onlangs ontdekte bug kan content delen vanuit willekeurige ‘spaces’ van de Mac-computer of MacBook die een scherm deelt.

Mac os x os x os x os x os x os .

Session rendering

Het probleem zou zitten in de session rendering. Apple zegt het te hebben opgelost met een verbeterde session tracking.

Voor macOS Ventura is deze kwetsbaarheid niet geüpdatet, omdat het probleem zich waarschijnlijk alleen voor macOS Sonoma voordeed.

Nieuwe update voor iOS 17

Naast de update voor macOS is ook onlangs iOS 17.2.1 uitgebracht. Deze update van het mobiele OS heeft geen security-fixes meegekregen. Wel zijn in deze editie een aantal bug-oplossingen doorgevoerd.

Hierbij gaat het onder meer over probleemoplossingen voor Siri, AirDrop, de Favorite Songs Playlist in Apple Music, een nieuwe digitale klokwidget, verbeterd automatisch invullen dat nu ook PDF-documenten herkent, Qi2-laadondersteuning voor alle iPhone 13- en 14-modellen en het oplossen van een probleem voor draadloos opladen in voertuigen.

Lees ook: Bluetooth-kwetsbaarheid treft Android-, Apple- en Linux-devices