2min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe Windows-versie verschijnt mogelijk pas in 2025, in plaats van de verwachte lancering in 2024.

Dat stelt berichtgeving van Windows Central. Volgens bronnen van de website komt de volgende grote update van het besturingssysteem in september van dit jaar uit. Het betreft Windows 11 24H2, die ook wel codenaam Hudson Valley draagt.

Deze update zal zich vooral richten op het toevoegen van meer AI aan Windows, wat precies is wat Windows 12 ook zou doen. Zo zou versie 24H2 een geavanceerdere versie van Copilot introduceren. Ook beloven AI en machine learning de productiviteit in apps en zoekopdrachten te verbeteren.

Geen 2024

“Velen voorspellen dat Microsoft deze update uiteindelijk ‘Windows 12′ zal noemen, gezien de verwachting dat deze zal worden getimed met de volgende generatie AI-pc’s en -ervaringen. Dit is echter slechts een gerucht, en mijn bronnen zeggen dat het onwaarschijnlijk is nu ex-Windows-chef Panos Panay het bedrijf heeft verlaten”, schrijft Windows Central. Daarom noemt de website de update voorlopig “een grote Windows 11-update”.

Hierbij doelt men ook op het vertrek van Panos Panay eind vorig jaar. Hij stond jarenlang aan het hoofd van Windows, maar vertrok voor een nieuwe functie bij Amazon. Mogelijk heeft het vertrek van de voormalig verantwoordelijke voor Windows dus gevolgen voor de toekomst van het besturingssysteem.

Volgens de bronnen van Windows Central kunnen we op korte termijn uitkijken naar Windows 11 24H2, die naar verwachting in de zomer wordt afgerond. Microsoft zou deze versie ook gaan vermarketen als het besturingssysteem waarin AI centraal staat. Zeker van belang doordat in de loop van dit jaar meer AI-pc’s zullen verschijnen.

Tip: Windows 11 nu op Apple Silicon M3-pc’s