2min

Gelukkig nieuwjaar! 2024 is begonnen en dat betekent een nieuwe seizoen van Techzine Talks! Dit jaar zal Windows 12 zijn opwachting gaan maken. In deze aflevering zetten we alle berichten en geruchten naast elkaar om te beoordelen of Microsoft gaat zorgen voor een techdisruptie met zijn nieuwe besturingssysteem. 

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of andere dienst.

Als we de introductie van Windows 8 buiten beschouwing laten, dan hebben de laatste versies van Windows niet echt een revolutie veroorzaakt; het waren eerder evoluties. Met Windows 12 zou dat weleens kunnen veranderen, als we alle berichten mogen geloven. Zo lijkt Microsoft nu serieus werk te gaan maken van ARM-ondersteuning. Ook zou Windows 12 modulair opgebouwd worden en verdeeld worden over verschillende partities. Dit maakt het besturingssysteem een stuk veiliger, maar ook eenvoudiger in beheer en om te patchen. Tot slot zal Microsoft Copilot een centraal onderdeel gaan uitmaken van het nieuwe OS. Hiermee krijgt AI een grote rol in het helpen en ondersteunen van gebruikers in Windows 12. 

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de enterprise IT podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.