2min

Ook deze week hebben we weer nieuwkomers in de top tien. Twee splinternieuwe spellen zijn te aanschouwen in de lijst, desondanks achter de nummer één en twee die ongewijzigd zijn gebleven. De nieuwkomers zijn BioShock 2 en Dante’s Inferno.

BioShock 2 is de hoogst genoteerde nieuwkomer, op de derde positie kwam de Xbox 360-versie van het spel binnen. Opmerkelijk, omdat we eerder al zagen dat bij bijvoorbeeld Call of Duty: Modern Warfare 2 de PlayStation 3-versie beter verkoopt, wat overigens nog steeds het geval is. De PlayStation 3-versie van BioShock 2 is terug te vinden op plaats acht. Beiden versies van het spel kwamen vanaf 9 februari in de winkels te liggen, zijn ontwikkeld door 2K Marin en uitgegeven door Take-Two Interactive.

De tweede nieuwkomer is Dante’s Inferno, ontwikkeld door Visceral Games en uitgegeven door Electronic Arts. In de lijst vinden we alleen de PS3-versie van Dante’s Inferno terug op een zesde positie. Het spel ligt vanaf 4 februari in de winkel en is ook uitgekomen voor de Xbox 360 en PlayStation Portable.

De nieuwkomers van vorige week, Mass Effect 2 en MAG, zijn bijna volledig uit de lijst verdwenen. Op de tiende plaats als hekkensluiter is alleen nog de Xbox 360-versie van Mass Effect 2 te vinden. Toch werden MAG en Mass Effect 2 in de reviews op Techzine goed ontvangen.

De volledige top tien van afgelopen week ziet er als volgt uit:

  1. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard);
  3. BioShock 2 (Xbox 360 – Take-Two Interactive);
  4. Mario Kart (Wii – Nintendo);
  5. Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen (Wii – SEGA);
  6. Dante’s Inferno (PlayStation 3 – Electronic Arts);
  7. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Xbox 360 – Activision Blizzard);
  8. BioShock 2 (PlayStation 3 – Take-Two Interactive);
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2 (pc – Activision Blizzard);
  10. Mass Effect 2 (Xbox 360 – Electronic Arts)