2min

Drukte bij de Winterspelen in Vancouver, een gevallen kabinet Balkenende, veel spannende gebeurtenissen de laatste dagen. Dat kan niet van de Nederlandse gameverkopen gezegd worden, daar was weinig spannends te zien.

Desondanks willen we jullie de details natuurlijk niet onthouden. Weinig spannends betekent niet dat er helemaal niks aan de hand was, er waren echter geen nieuwkomers. Wel waren er spellen in de lijst te vinden die enige tijd niet in de lijst voorkwamen. Wii Fit Plus en Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen voor de Nintendo DS waren beiden weer terug in de lijst te vinden.

In totaal staan er twee versies van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen in de top tien, ze doen het beter dan voorgaande weken. Hoogstwaarschijnlijk komt dat omdat de Winterspelen nu ook echt begonnen zijn. De Wii-versie van Mario & Sonic staat op de derde positie, de Nintendo DS-versie op plaats acht.

Vorige week kwamen we met twee nieuwkomers op de proppen, namelijk BioShock 2 en Dante’s Inferno. Laatstgenoemde zien we al helemaal niet meer terug in de lijst. De Xbox 360- én PlayStation 3-versie staan echter nog wel in de top tien.

De volledige top tien van afgelopen week ziet er als volgt uit:

  1. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard);
  3. Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen (Wii – SEGA);
  4. Wii Fit Plus (Wii – Nintendo);
  5. Mario Kart (Wii – Nintendo);
  6. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Xbox 360 – Activision Blizzard);
  7. BioShock 2 (Xbox 360 – Take-Two Interactive);
  8. Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen (Nintendo DS – SEGA);
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2 (pc – Activision Blizzard);
  10. BioShock 2 (PlayStation 3 – Take-Two Interactive)