Crysis 2 bevat ‘vijf grote dingen die je onthoudt’

In januari werd er al over Crysis 2 gemeld dat het spel zich in New York gaat afspelen en dat de personages beschikking krijgen over de Nanosuit 2.0. Ontwikkelaar Crytek laat nu weten waar de inspiratie voor het spel vandaan komt en wat we kunnen verwachten.

"We weten wat er goed was aan Crysis, wat we moesten verbeteren en wat er leuk was aan het spel. Ook kunnen we nu op een platform werken dat we niet langer hoeven te ontdekken", aldus Nathan Camarillo, executive producer van Crysis 2. "We hebben van die betekenisvolle momenten die alleen Crytek in realtime kan produceren, vijf memorabele gebeurtenissen die je nooit meer vergeet."

Cevat Yerli, CEO van Crytek, vertelde dat de films ‘I Am Legend’ en ‘The Day After Tomorrow’ beiden inspirerend waren voor het spel. "I Am Legend en The Day After Tomorrow waren uniek en bevatten beiden een versie van New York. Onze versie is, vanzelfsprekend, in harmonie met de Nanosuit. In Crysis hebben we het eiland veranderd op onverwachte manier voor de speler, groter. Het zal New York City zijn zoals die nog nooit in spellen of in de bioscoop te zien is geweest", aldus Cevat Yerli.

Crysis 2 moet uitkomen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Het is een sequel op het originele Crysis en de spin-off Crysis Warhead. Ook is het deel twee in de trilogie. Eerder werd bekend dat het spel in het derde kwartaal van het fiscale jaar van 2011 zou uitkomen, oftewel tussen juli en september 2010.

Crysis 2 bevat ‘vijf grote dingen die je onthoudt’

Bron:VG247