min

Tags in dit artikel

, , ,

Novell is leverancier van SUSE Enterprise Linux en netwerkbeheer-producten. Het gaat niet zo goed met Novell, uit cijfers blijkt dat de omzet over 2009 met 10% gedaald is vergeleken met het jaar ervoor. Novell heeft dinsdag een overnamebod van 2 miljard gekregen. Op de beurs, toen er kennis was genomen van het bod, steeg het Novell-aandeel in de avondhandel met 26%.

Het inversteringsfonds Elliot Associates heeft al langer interesse in Novell en volgt de gang van zaken bij Novell al ‘geruime tijd’. Het bod komt neer op 5,75 dollar per aandeel in contanten. Dat is één dollar meer dan de slotkoers van dinsdag. De werkelijke waarde van het overnamebod zou rond de 1 miljard liggen, dit komt door het feit dat Novell grote kasreserves heeft. Eind januari had Novell 991 miljoen dollar op de bank staan.

Elliot Associates is een ‘hedge fund’, die er bekend om staat wankelende bedrijven over te nemen en op te lappen om vervolgens met winst te verkopen. Hierbij wordt het overgenomen bedrijf vaak opgezadeld met enorme schulden.

Novell liet weten het overnamebod te bestuderen.