2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HPE integreert een aantal zelfontwikkelde LLM’s in zijn HPE Aruba Networking Central-platform, zodat netwerkomgevingen die hierop draaien gemakkelijker te beheren zijn. Niet alleen bieden zij de technische data van het bedrijf zelf, maar ontdekken ook bedrijfseigen en persoonlijke data.

De toegevoegde zelfontwikkelde en getrainde LLM’s van de techgigant brengen vooral nieuwe GenAI-mogelijkheden voor de zoekfunctie binnen het cloudgebaseerde netwerkbeheerplatform. Deze mogelijkheden komen boven op de al bestaande AIOps-functionaliteit voor hulp bij het oplossen van problemen en andere technische informatie, geeft HPE aan.

Functionaliteit

De nieuwe LLM’s richten zich vooral op het vergemakkelijken van het gebruik van de cloudgebaseerde netwerkbeheeromgeving. Onder meer kan de zoekfunctie, die zich bovenaan de interface bevindt, nu beter zoekvragen begrijpen die netwerktechnische termen bevatten.

Een interface van hpe greenlake die een netwerkbeheerdashboard toont met een globaal overzicht van verschillende netwerksites en hun status.

Via een nieuwe autocomplete-functie krijgen gebruikers meerdere vragen voorgeschoteld op basis van de tekst die zij invoeren. Ook komen resultaten sneller terug in vergelijking met andere chatbots.

Daarnaast zorgen de LLM’s voor functionaliteit die de documentatie over de HPE Aruba -netwerkoplossingen en -toepassingen samenvat. Vragen over taken worden op basis van de relevante technische gidsen in normale taal beantwoord. Inclusief links naar de documenten van waar de informatie is uitgehaald.

Bedrijfseigen en persoonlijke data

Eén van de nieuwe HPE LLM’s is ook ontwikkeld om bedrijfseigen en persoonlijke informatie te ontdekken. De zoekfunctie begrijpt daardoor beter vragen over bedrijfsspecifieke zaken, zoals de locatie van een kantoor. Ten tweede kan dit specifieke LLM vragen met persoonlijke data ontdekken en voorkomen dat deze data in de trainingsets van het LLM worden opgenomen.

De nieuwe LLM’s zijn volgens HPE getraind met datamodellen die tien keer zo groot zijn dan die van concurrenten. Onder meer zijn aan de modellen meer dan 3 miljoen vragen toegevoegd die eindgebruikers aan Aruba Central hebben gesteld. Daarnaast zijn de modellen getraind met tienduizenden technische documenten die HPE voor zijn Aruba-netwerkportfolio heeft gepubliceerd.

De LLM’s komen deze maand geleidelijk in Aruba Central beschikbaar. De hele rollout van de nieuwe GenAI-functionaliteit moet in april zijn voltooid.

Lees ook: HPE Aruba werkt aan “Aruba Central Next Gen”: wat is dat?