1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ubisoft heeft kortgeleden al aangekondigd dat alle titels voorzien zouden worden van een nieuwe DRM. Deze nieuwe DRM zou er voor moeten zorgen dat games alleen gespeeld zouden kunnen worden als je een permanent actieve internetverbinding hebt. Dit zou nodig zijn om de legaliteit van de game continu te controleren. Echter, deze nieuwe DRM is nu al gekraakt.

De gamesuitgever heeft al veel negatief commentaar gekregen over het DRM-systeem bij de introductie hiervan. De verplichte actieve internetverbinding schiet namelijk bij veel gamers in het verkeerde keelgat. Deze zien al grote nadelen aan het systeem, zo kan er bijvoorbeeld niet gespeeld worden als de internetverbinding niet werkt, of games worden onderbroken zodra de internetverbinding zelfs maar eventjes wegvalt.

Het nieuwe systeem is in ieder geval al aanwezig in Silent Hunter 5 en Assassin’s Creed 2. Hoewel Ubisoft haar nieuwe systeem als "onkraakbaar" aanprees, was Assassin’s Creed 2 al binnen 24 uur gekraakt verkrijgbaar. Dit betekent alleen maar dat mensen die hun games legaal kopen betalen voor een game met vele nadelen, terwijl andere mensen de game zonder nadelen gratis downloaden.