1 min

Tags in dit artikel

‘MySpace zal de komende tijd een transformatie ondergaan. De transformatie zal plaatsvinden over een periode van 12 maanden. De komende 6, 9 en 12 maanden zullen er op meerdere gebieden veranderingen aangebracht worden’, aldus co-president Jason Hirschhorn.

MySpace is een sociale netwerksite met een groot aantal gebruikers waarop je onder meer weblogs, profielen en groepen kunt bijhouden. Sinds september 2008 is het aantal gebruikers flink gedaald, dit valt onder andere weg te schrijven aan de verandering in layout en meer concurrentie. In Nederland is MySpace relatief gezien minder populair. Hyves en Netlog zijn populairder, mede doordat het hier om Nederlandstalige websites gaat.

MySpace is van oorsprong gefocust op muziek, movie en game-features. De aankomende veranderingen zouden van zelfde aard zijn. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om een afspeellijst voor muziek, gebaseerd op
muziek die andere gebruikers delen in hun updates, te maken. Verder zouden er vergelijkbare opties komen voor film- en gametrailers. Ook de profielpagina’s krijgen een make-over. Nieuwe templates, verbeterde gebruiksvriendelijkheid bij het uploaden van foto’s en navigeren door ‘celebrity’-pagina’s.


Het lijkt erop dat MySpace, nadat een aantal weken geleden MySpace-president Owen Van Natta vertrok, een andere richting ingeslagen is.