1 min

MySpace heeft gisteren bekend gemaakt dat de sociale netwerksite wereldwijd 500 banen gaat schrappen, dat is bijna de helft van het personeelsbestand. Het sociale netwerk verliest in hoog tempo terrein aan Facebook.

Eerder had grootaandeelhouder Rupert Murdoch een deadline gesteld: binnen twee jaar winst, anders is het afgelopen. In oktober introduceerde MySpace dan ook een geheel nieuw ontwerp van de website. Volgens diverse bronnen wil Murdoch MySpace klaar maken voor de verkoop. Murdoch stelt dan ook dat verkoop het enige is dat de website nog zou kunnen redden. Volgens de L.A. Times zou Yahoo! interesse hebben in het sociale netwerk.

MySpace heeft kantoren in onder andere Brazilië, Canada, Frankrijk, Italië, Mexico, Spanje, Zweden, Duitsland en Engeland. Het Duitse kantoor met 30 werknemers gaat volgende maand echter dicht. Bij het Britse kantoor worden er ook banen geschrapt en het Nederlandse kantoor werd al in 2008 gesloten.

Door de groei van Facebook lukt MySpace het niet om een brede groep gebruikers aan te trekken. Hoewel MySpace niet wordt gezien als een sociaal netwerk als Facebook, blijft MySpace een plek voor muziekliefhebbers. Veel muzikanten gebruiken MySpace wel nog steeds ter promotie van hun muziek.