Joystiq claimt dat Microsoft van de zomer een update voor de Xbox360 zal uitbrengen. De update moet het voor gebruikers mogelijk maken om een USB-opslagapparaat als additioneel opslagmedium in te zetten.

Gebruikers die over meer opslagcapaciteit willen beschikken, krijgen de mogelijkheid om maximaal 32 GB extra opslagcapaciteit toe te voegen door middel van twee USB-apparaten (16 GB).

Ondanks dat Joystiq geen bronnen quote, meldt de site dat de informatie afkomstig is van een document met als auteur een senior software development engineer in dienst bij Microsoft. De informatie zou geverifieerd zijn door een tweetal bronnen en de ‘geruchten’ worden extra ondersteunt door een screenshot.

Naast extra opslagcapaciteit zal de update gebruikers in staat stellen om speldata vanaf het USB-apparaat te laden en op te slaan. Ook het installeren van volledige spellen op het USB-apparaat zou tot de mogelijkheden behoren.

Het USB-apparaat zal over minstens 1 GB aan opslagruimte moeten beschikken. Blijkbaar is het maximum 16 GB per USB-apparaat, ook als het aangesloten apparaat over meer opslagruimte beschikt. Zodra de Xbox360 een USB-apparaat herkent krijg je de keuze om het apparaat te configureren, met als gevolg dat het opslagapparaat voorzien wordt van 512 MB aan systeemdata.