1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het momenteel bezig is met de ontwikkeling voor een nieuw diskformaat voor de Xbox 360. De opslagruimte zal worden uitgebreid met 1GB en de disk zal tegen piraterij beschermd zijn.

Momenteel maakt Microsoft gebruikt van dvd’s die een opslagruimte hebben van 8,7 gigabyte. Met de komst van de nieuwe dvd’s zal dit uitgebreid worden naar 9,7 gigabyte. Een andere reden van de komst van deze nieuwe schijf is de beveiliging tegen piraterij. Dit maakte Director of Programming for Xbox Live Larry Hryb, beter bekend als Major Nelson, gisteren bekend.

Een opslag van 9,7 gigabyte staat natuurlijk in een schril contrast met de 50 gigabyte die bij de schijven van de PlayStation 3 beschikbaar zijn, maar Larry Hryb geeft aan continu opzoek te zijn naar innovatie en verbetering. De ontwikkeling van de nieuwe schijven zou zich al in een ver gevorderd stadium bevinden. De schijven zouden klaar zijn om getest te gaan worden. Xbox 360 gebruikers uit de Verenigde Staten kunnen zich momenteel aanmelden om de nieuwe disks te testen. Wanneer het nieuwe formaat in gebruik zal worden genomen, is nog niet bekend.