1 min

"Project Natal is Microsoft’s meest spectaculaire product van 2010" aldus CEO Steve Ballmer. Natal is een soort van uitbreidingskit voor de xbox360 en maakt het spelen van games door middel van je stem en beweging mogelijk. Een soort van Wii maar dan uitgebreider en waarschijnlijk ook beter.

Microsoft is al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van dit project en dat is ook goed te zien aldus Ballmer, je bent niet langer gebonden aan een controller, Natal reageert op je stem en op je beweging. Het gaat zover dat er veel meer toepassingen mogelijk zijn naast gaming. Dit najaar zal Natal verschijnen en Microsoft zal een eerste preview tonen op de E3 gamebeurs in Los Angeles op 13 juni. Vervolgens vind er 14 juni een persconferentie plaats waar alle tot in detail zal worden aangekondigd en besproken.

Of Natal inderdaad zo spectaculair wordt kunnen we alleen maar naar gissen op dit moment, het is echter wel zo dat Microsoft nog wat concurrentie kan verwachten, Sony is ook bezig met het zogenaamde motion sensor gaming, daarnaast zet Sony ook groots in op 3D gaming en ook dit zal in het najaar en waarschijnlijk op de E3 voor het eerst worden getoond. Of Nintendo nog een troef achter de hand heeft is onduidelijk, geruchten over een uitbreiding of een Wii2 worden steeds ontkent maar dat wil niet zeggen dat ze stilzitten.