1 min

Microsoft heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat Project Natal gebruikt maakt van technologie van het Israëlische bedrijf PrimeSense. Ze leveren de technologie voor het herkennen van de bewegingen van de speler.

"We hebben geweldig enthousiasme en hoge verwachtingen gezien voor de komst van Project Natal dit jaar. PrimeSense heeft een belangrijk onderdeel geleverd voor de technologie, waarmee ze ons helpen revolutionaire entertainment ervaringen naar de woonkamer te brengen zonder controller", aldus Ian Spillinger, vice president van Xbox 360 hardware.

"PrimeSense’s technologie veroorzaakt een gigantische verschuiving in de manier waarop mensen omgaan met elektronische apparaten. De samenwerking met de Xbox 360 bevestigd PrimeSense’s positie als belangrijkste leverancier van 3D-herkennings technologie. We zijn behoorlijk vereerd dat we een partner hebben als Microsoft die onze visie deelt over het brengen van innovatie en natuurlijke ervaringen naar de consumenten", liet Inon Beracha, chief executive officer van PrimeSense weten.

Project Natal werd voor het eerst aangekondigd op de E3 van 2009. Natal moet nog eind dit jaar in de winkels komen te liggen.