min

Tags in dit artikel

,

Geen geknip en geplak meer van Tweets. Vandaag introduceert Twitter een officiële tool om Tweets te embedden. De verwijzing zal ongeveer hetzelfde zijn als Youtube en Vimeo dit doen met hun embedded-functie.


De embedded-functie bewaart de integriteit van de oorspronkelijke Tweet. Hierdoor is verkeerd citeren verleden tijd en Tweets zullen niet meer uit hun context gehaald kunnen worden. Voor lezers wordt het ook makkelijker om door te klikken naar de Twitter-pagina van de gebruiker.

Twitter gaf vandaag een voorbeeld van de tool toegepast op een bericht over de aswolk met de volgende uitleg:

"Denk aan de algehele leesbaarheid. Stel je een traditionele versie voor van dit bericht: dan zou het allemaal citaten bevatten van allemaal dezelfde mensen aaneengeregen in allemaal alinea’s. Waarschijnlijk zal het bericht tussen gebruikers vooruit en achteruit springen.
ReadWriteWeb schrijft dat het gebruik van de echte Tweets helpt om de ‘brok’ zowel visueel als logisch goed weer te geven waardoor het makkelijker te lezen is.

"Maar eigenlijk ziet het ‘geplakte plaatje’ van de Tweet er nu een beetje als een hack uit. We hebben een eenvoudig alternatief wat we morgen presenteren", aldus Twitter.