2min

14 juni speelt Nederland zijn eerste voetbalwedstrijd van het wereldkampioenschap 2010 tegen Denemarken. Om alvast in de stemming te komen heeft Electronic Arts FIFA 2010 World Cup South Africa uitgebracht. Blijkbaar zat Nederland daar flink op te wachten, aangezien deze nieuwkomer de nummers één én twee bezet.

De PlayStation 3-versie van FIFA 2010 World Cup South Africa bezet de eerste positie en de Xbox 3600-versie de tweede positie. Dit ten koste van Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction en Pokémon SoulSilver welke we beiden verderop in de top tien nog tegen komen. Nederland lijkt alvast warm te draaien voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Ook New Super Mario Bros is weer in trek, het spel is van een zesde positie naar een respectabele derde positie gestegen. Op de vierde positie zien we een andere topper van Nintendo, namelijk Pokémon HeartGold, welke dus één plaats heeft ingeleverd. Opmerkelijk is dat Pokémon SoulSilver meer heeft moeten inleveren, we zien het spel terug op de zesde positie, vorige week stond het op de tweede positie.

FIFA 2010 World Cup South Africa is niet de enige nieuwkomer deze week, op de vijfde positie zien we namelijk Family Trainer: Extreme Sports voor de Wii. Het spel is een vervolg op Family Trainer: Extreme Challenge en laat je allerlei oefeningen en sporten doen op een mat voor de televisie.

De zevende positie is voor Call of Duty: Modern Warfare 2 voor de PlayStation 3, een spel dat al weken in de top tien te vinden is. Gevolgd door Grand Theft Auto 4: Episodes from Liberty City voor de PlayStation 3. De uitbreiding voor Grand Theft Auto 4 stond twee weken geleden nog op de eerste positie. Daarna zien we Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction terug, de nummer één van afgelopen week, gevolgd door Wii Fit Plus, die net als vorige week de hekkensluiter is.

  1. FIFA 2010 World Cup South Africa (PlayStation 3 – Electronic Arts)
  2. FIFA 2010 World Cup South Africa (Xbox 360 – Electronic Arts)
  3. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo)
  4. Pokémon HeartGold (Nintendo DS – Nintendo)
  5. Family Trainer: Extreme Sports (Wii – Namco Bandai)
  6. Pokémon SoulSilver (Nintendo DS – Nintendo)
  7. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard)
  8. Grand Theft Auto 4: Episodes from Liberty City (PlayStation 3 – Take-Two Interactive)
  9. Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction (Xbox 360 – Ubisoft)
  10. Wii Fit Plus (Wii – Nintendo)